Dominik Hašek: Legendární brankář ostře šije do špiček hokeje kvůli válce na Ukrajině

Dominik Hašek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2023 11:21

Dominik Hašek dlouhá léta působil v NHL, teď mu ale zámořská liga svým počínáním leží v žaludku. Souvisí to s ruskou agresí vůči Ukrajině a účastí ruských hokejistů na ledě. Opřel se však i do zástupců IIHF.

Hašek před několika dny reagoval na slova šéfa mezinárodní hokejové federace IIHF Luca Tardifa, který uvedl, že se ve věci přijetí ruských a běloruských hokejistů zpět do soutěží nenechá ovlivnit politiky.

"To doufáme! Pokud nechce IIHF dělat reklamu ruské válce a zločinům a být odpovědná za škody a ztracené životy na Ukrajině, jako je NHL, tak je nemůže vzít zpět," napsal na twitteru. Zároveň ale jeho nejasný postoj označil za nebezpečný. 

I z těchto slov vyplývá, že legendárnímu brankáři více leží v krku nejlepší hokejová liga světa. Zámořská soutěž momentálně připravuje utkání hvězd, jehož by se mohl zúčastnit David Pastrňák.

"To nejsmutnější a nejpodstatnější na tomto zápase, stejně jako na celé sezoně NHL, je, že to bude fantastická reklama na ruskou válku a ruské zločiny na Ukrajině. Tím je odpovědná za škody a ztracené životy. Jednou to bude muset NHL uhradit," uvedl Hašek. 

Témata: Dominik Hašek NHL hokej