Gratuloval i Andrej Babiš. Úspěšné tažení mladých hokejistů zaujalo i politiky

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. ledna 2023 10:40

Nejen hokejovým fanouškům udělal radost výsledek juniorské reprezentace na mistrovství světa juniorů v Kanadě. Mladíci tam dokráčeli až do finále, domů si po prohře v prodloužení vezou stříbrné medaile.

Čeští junioři odehráli finále v noci na pátek. S domácí Kanadou dlouho prohrávali 0:2, ve třetí třetině ale během pár desítek vteřin vyrovnali. V nervy drásajícím prodloužení hraném 3 na 3 se štěstí přiklonilo na stranu javorových listů.

Výkon svěřenců Radima Rulíka ocenili i politici. "Výborný výkon české hokejové reprezentace do 20 let! Stříbrná medaile je velký úspěch našeho juniorského hokeje a našim hokejistům blahopřeji," napsal premiér Petr Fiala. 

"Český juniorský hokej si po 22 letech zahrál finále MS. A byl to zážitek. Nádherná bitva s Kanadou, ve které naši kluci bojovali jako lvi až do prodloužení. Jsem na ně hrdý a děkuju za úžasnou reprezentaci České republiky," uvedl jeho předchůdce v úřadu Andrej Babiš.

Vzkaz poslala mladíkům i předsedkyně Sněmovny. "Obrovská gratulace, hrdost a radost! Děkuji za ty zážitky a nezdolnou chuť vítězit. Jste borci," dodala Markéta Pekarová Adamová. 

Témata: Hokej MS hokej Andrej Babiš Petr Fiala (ODS) Markéta Pekarová Adamová