Andrej Babiš se ztrapnil v pořadu s dětmi: Co všechno expremiér nevěděl?

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. prosince 2022 12:03

Po sociálních sítích koluje v posledních hodinách sestřih z pořadu K tabuli televize Prima, v němž se kandidátů na hlavu státu ptají děti školního věku. V jeho vědomostní části naprosto pohořel jeden z favoritů lednové prezidentské volby, expremiér a šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš.

"Třída plná zvídavých školáků, kandidáti na prezidenta a otázky na tělo, které nezazní v žádné politické debatě," popisuje pořad na svém webu Prima, která ve čtvrtek odvysílala jeho pátou epizodu právě s Babišem. Předchozích dílů se zúčastnili další prezidentští kandidáti Josef Středula, Petr Pavel a Danuše Nerudová i ministerstvem vnitra vyřazený Karel Janeček.

I někdejšího předsedu vlády čekal vědomostní kvíz, v němž odpovídal na otázky školáků. Lídr hnutí ANO navzdory osobní historii podnikání v zemědělství nevěděl, kolik má kráva žaludků. Také si nevzpomněl, co je napsáno na oponě v Národním divadle. Mezi planety Sluneční soustavy pak zařadil i Měsíc či Slunce.

Kriste pane🙏 to je zase nějaká parodie, nebo se Babis snaží přiblížit i tomu nejhloupějšímu voliči?😳 pic.twitter.com/yPTkAFzKSs

— Barbora Mercury 🇨🇿✌️🇪🇺🇺🇦 (@MercuryBarbora) December 16, 2022

Babiš pohořel také ve znalostech české literatury. Nejmenoval totiž nejznámější dílo Jaroslava Haška a dlouho váhal také při dotazu na knihy z pera Karla Čapka. Nakonec zmínil alespoň Válku s mloky. Expremiér dostal také otázku na tělo ohledně evidence ve svazcích Státní bezpečnosti. "S StB jsem nespolupracoval a nic jsem nepodepsal," prohlásil prezidentský kandidát.

Témata: prezidentské volby 2023 Andrej Babiš TV Prima