UFO nebo tajná zbraň? Amerika je v šoku z těchto záběrů!

Záběry záhadného tělesa. Foto: SkunkBay Weather

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2018 14:31

V neděli 10. června pořídily meteorologické kamery záhadné záběry. Objevilo se na nich něco, co připomíná mimozemskou loď nebo vypálenou raketu. To druhé ale armáda popírá.

Podle monitorovací služby SkunkBay Weather ve státě Washington bylo zachyceno něco, co vypadá jako start rakety. "Moje noční kamera zachytila něco, co vypadá jako velmi rozsáhlý start rakety z Whidbey Island," uvedli meteorologové na facebooku.

Profesor Cliff Mass, člen fakulty atmosférických věd na Washingtonské univerzitě, potvrdil, že objekt skutečně vypadal jako raketa. "Vypadá to jako stoupající raketa. Zajímalo by mě, jestli má někdo další poznatky o tomto pozorování," uvedl podle webu Express.

Armáda ale popírá, že by došlo k vypálení jakékoliv rakety a že by s tím měla cokoliv společného. Mluvčí námořnictva pro web Military.com navíc uvedl, že o raketu nejde. "Je kolem toho spousta spekulací, ale rozhodně to není raketa," tvrdí.

Dodal, že námořní základna ve Whidbey Island ani nemá možnost rakety odpalovat. Doktor Grant Allen z Centra pro atmosférické vědy na Univerzitě v Manchesteru se ale domnívá, že armáda nemusí říkat pravdu.

Podle něj by totiž hrozilo, že kdyby přiznala o co šlo, došlo by k vyzrazení přísně střeženého tajemství. Přiklání se k názoru, že armáda testovala nějakou tajnou zbraň.

"Podle mého názoru je to jasně osvětlené konvenční vrtulníkové letadlo pohybující se ve vysoké nadmořské výšce těsně pod mraky," uvedl s tím, že pokud by šlo o raketu, vypadal by celý záběr díky vlivu zážehových motorů na atmosféru jinak.

Podle konspiračních teoretiků také mohlo jít u UFO, mimozemskou civilizaci, které odlétala. K tomu se ale vědci rozhodně nepřiklání.

Témata: mimozemšťané / ufo UFO