Vladimir Putin má zítra 70. narozeniny: Bude je vůbec slavit?

Vladimir Putin

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. října 2022 17:40

V pátek má ruský prezident Vladimir Putin kulaté narozeniny. Celý svět v posledních měsících s napětím sleduje jeho kroky a odhaduje, jaké budou ty další. Bude vůbec šéf Kremlu slavit?

Putin je zřejmě nejdiskutovanější osobou posledních měsíců, protože je vůdcem Ruska, které se koncem února rozhodlo napadnout sousední Ukrajinu. Válka ale nejde podle plánu. 

Je navíc otázkou, který z Putinů bude případně slavit páteční narozeniny, přinejmenším veřejně. Podle šéfa ukrajinské vojenské zpravodajské služby Kyryla Budanova má totiž šéf Kremlu nejméně tři dvojníky.

"Já osobně nejsem na Putina specialista. Ale podle mě jsou určitě aspoň tři dvojníci, které hned poznám," prohlásil v rozhovoru s novinářkou Natalijou Mocejčukovou.

O existenci dvojníků je přesvědčen i ruský advokát Mark Fejgin, který obhajoval mnoho opozičních osobností. "Není to tajemství. Jezdí v autech, aby odlákali pozornost. V jednom z aut s vlajkou jede dvojník, který je pracovník tajné služby FSO," citovala jej dříve agentura Unian. 

Témata: Vladimír Putin