Marilyn Monroe jako Blondýnka z Netflixu? Lidé jsou z filmu v šoku!

Momentka z filmu Blondýnka.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. října 2022 17:00

Netflixu momentálně vládne snímek Blondýnka o předčasně zesnulé herecké hvězdě Marilyn Monroe. Jenže ne všichni diváci se shodnou na tom, zdali snímek v této podobě měl vůbec vzniknout.

Životopisné drama Blondýnka natočil pro Netflix režisér Andrew Dominik s Anou de Armasovou v roli Marilyn Monroeové. Film s označením „do 17 let nepřístupný“ ovšem mnoho předplatitelů pobouřil, informuje server Variety.

Na filmovém festivalu v Benátkách přitom snímek sklidil čtrnáctiminutové ovace vestoje, ale kritici a diváci ho označují za "sexistický", "krutý" a za "jeden z nejodpornějších filmů", jaké kdy byly natočeny.

Zatímco výkon hlavní hrdinky se setkal s všeobecným uznáním, samotný film vzbudil pobouření kvůli zobrazení neustálého sexuálního obtěžování, zneužívání a traumatizování Marilyn Monroeové.

Jedna z divaček na twitteru napsala, že film existuje proto, aby "Normu/Marilyn zařadil do škatulky, která jí umožňuje být pouze zneužívána, sexualizována nebo říkat lidem ´tati´." "Možná bychom měli přestat nechat misogynní muže, aby se pokoušeli točit převratné filmy o ženách, o kterých nic nevědí,“ dodala divačka.

Témata: Blondýnka (film) Marilyn Monroe