Duha nad palácem: Dojemný snímek z loučení s královnou!

Windsor

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. září 2022 11:21

Smutek zavládl ve čtvrtek ve Velké Británii, lidé truchlili nad smrtí královny Alžběty II. Úsměv mohl alespoň na chvíli vykouzlit snímek z Windsoru, kde došlo k opravdu magickému momentu. Co se stalo?

Královna sice strávila poslední dny svého života na zámku Balmoral ve Skotsku, ale k jejím nejmilovanějším místům patřil Windsor.

A právě tam pořídil fotograf Chris Jackson jeden z ikonických snímků včerejšího smutného dne. Zatímco byly vlajky na počest zesnulé panovnice stahovány na půl žerdi, objevila se na obloze duha.

As the flag is lowered to half mast over Windsor Castle an incredible rainbow appears over the castle, for a few minutes and then just like that it was gone…. pic.twitter.com/nOIQCAxWQQ

— Chris Jackson (@ChrisJack_Getty) September 8, 2022

Hrad Windsor patřil byl preferovaným víkendovým domovem královny Alžběty II., která zde trávila hodně času také v izolaci během nedávné pandemie nemoci covid-19.

Není divu, že k němu měla velmi vřelý vztah. Zcela zásadním způsobem se totiž podílela na jeho obnově po ničivém požáru, který sídlo zachvátil v roce 1992.

Témata: královská rodina (gbr) Velká Británie hrad Windsor