Prague Pride 2022 podporuje Tik Tok: Na co se lidé mohou těšit?

Prague Pride, ilustrační fotografie. 4

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. srpna 2022 14:14

Platforma TikTok, jeden z hlavních partnerů festivalu Prague Pride, si kromě pozvání hudebníka Lukase Grahama a jeho kapely k sobotnímu vystoupení na Letné připravila celou řadu dalších tematických akcí a aktivit. Jejím cílem je dostát svému závazku v oblasti rozmanitosti a inkluze a názorně prezentovat podporu LGBTQAI+ komunitě. Pro TikTok představuje Prague Pride největší iniciativu související s podporou této komunity ve střední Evropě.

Globální platforma TikTok, která je jednou z nejoblíbenějších zábavních aplikací na světě, se stala hlavním partnerem dvanáctého ročníku festivalu Prague Pride. V rámci tohoto partnerství chystá několik akcí přímo v aplikaci i mimo ni, prostřednictvím kterých chce ukázat své odhodlání podporovat své queer fanoušky v České republice.

„Každý měsíc přichází na TikTok šířit kreativitu a radost více než 1 miliarda výjimečných duší. TikTok je místem, kde si můžete zlepšit náladu po dlouhém náročném dni, odpočinout si od každodenní rutiny a dozvědět se něco nového o lidech a světě. Bez ohledu na váš původ, barvu pleti, rasu, náboženství nebo sexuální orientaci nabízí TikTok bezpečný a přívětivý prostor pro všechny. TikTok je prostředí se všemi barvami duhy. To vše je možné díky neustálému úsilí našeho týmu, ale také silné podpoře skvělých partnerů, jako je Prague Pride. Toto barevné partnerství je viditelným důkazem závazku TikToku k rozmanitosti, rovnosti a inkluzi v celé Evropě,“ řekla Paula Kornaszewska, vedoucí provozu pro střední a východní Evropu ve společnosti TikTok.

Návštěvníci letošního festivalu Prague Pride, který právě odstartoval a 13. srpna ho zakončí tradiční duhový průvod Prahou, se mohou těšit na skutečnou hvězdu světového formátu. Díky partnerství s TikTokem vystoupí v rámci sobotního programu dánský umělec Lukas Graham, známý zejména díky svým hitům jako "7 Years", "Love Someone" a "Happy For You". Svou hodinovou show předvede na hlavním pódiu na Letenské pláni v 15 hodin.

Během festivalu Prague Pride čeká na návštěvníky i pestrý program, který připravila společnost TikTok. Ta na oslavu rozmanitosti a podporu české LGBTQAI+ komunity pořádá v pátek 12. srpna panelovou diskusi, kterou oficiálně zahájí inspirativní projev speciálního hosta Tobiase Henninga, generálního ředitele TikTok pro region DACH & CE. V panelové diskuzi na téma Queer Voice na TikToku ve střední a východní Evropě vystoupí zástupci nevládních organizací Stonewall Group a SEXED.pl, tvůrci a osobnosti z celého regionu a také Paula Kornaszewska, vedoucí provozního oddělení TikToku pro střední a východní Evropu.

Na své si přijdou rovněž příznivci queer make upu, kteří mají možnost zúčastnit se pátečního workshopu líčení s populární českou online tvůrkyní NotSoFunnyAny společně s Draq Queen Dima Arrest. Pozvání TikToku přijal i špičkový rumunský performer Emil Rengle. Ten v neděli předvede své umění na tanečním workshopu.

Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit osobně, bude TikTok přenášet všechny zmíněné aktivity živě ve své aplikaci. Více informací o kompletním programu Prague Pride najdete na festival.praguepride.com/en/programme.

„Hlavním tématem 12. ročníku Prague Pride se stalo srdce, které má spolu s hastagem #heartmatters symbolizovat osm miliard lidských srdcí, která bijí po celém světě, a zdůraznit fakt, že na každém srdci i člověku záleží. Partnerství s platformou TikTok je pro nás kromě možnosti sdílet tuto message významné také z hlediska možnosti oslovit cílovou skupinu, která často řeší například problémy spojené s coming outem,“ říká ředitel festivalu Prague Pride Tom Bílý.

TikTok má na festivalu pro své fanoušky připravenou i zónu pohody a relaxace, která se stane součástí volnočasových aktivit na Prague Pride. Návštěvníci si zde mohou odpočinout na lehátkách nebo si udělat originální fotky a poslat osobní vzkaz či nahrát zábavné video pro svůj TikTok. TikTok prostoru vévodí velká duha, pod kterou je možné pořídit fotografie s pozadím Prahy. Během festivalu je zde navíc šance potkat některé známé osobnostmi z TikToku.

Témata: Prague Pride