Papež František má zdravotní problémy!

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio SJ (* 17. prosince 1936 Buenos Aires, Argentina), je 266. papež katolické církve, suverén státu Vatikán, jehož zvolilo konkláve dne 13. března 2013.

Autor: ČTK, stars24.cz

15. června 2022 17:59

Papež František nepoletí začátkem července na návštěvu Konžské demokratické republiky a Jižního Súdánu, lékaři mu doporučili cestu odložit kvůli jeho dlouhodobým zdravotním problémům. Cesta se měla uskutečnit od 2. do 7. července.

Vatikán oznámil, že cesta do těchto dvou afrických zemí se odkládá, nový termín mluvčí nesdělil. Podle něj lékaři doporučili cestu odložit, protože pětaosmdesátiletý papež nyní podstupuje kvůli kolenu terapii. 

Papež František má problémy s kolenem dlouhodobě, asi měsíc už se kvůli tomu pohybuje na kolečkovém křesle.

Zatím není jasné, zde Vatikán zruší i další nadcházející papežovy cesty. Od 24. července má František navštívit Kanadu, v září má jet do Kazachstánu. V Kanadě se má mimo jiné znovu setkat se zástupci domorodých národů a znovu se jim omluvit za utrpení, které děti jejich předků musely v minulosti snášet v internátních církevních školách.

V Kazachstánu by se měl papež zúčastnit světového kongresu představitelů různých náboženství, který se tam koná v polovině září.

Témata: Papež František