Zombie apokalypsa je tady! Americké úřady šokovaly obyvatele, a nešlo o vtip!

USA, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2018 11:51

Obyvatelé Floridy obdrželi v neděli v noci děsivou zprávu. Úřady jim sdělili, že v důsledku zombie apokalypsy došlo k výpadkům elektřiny, které ovlivnily tisíce lidí.

Představte si, že vás uprostřed noci vzbudí sms zpráva, v níž úřady varují přes probíhající zombie apokalypsou. Jak byste na ni reagovali? Nejprve byste zřejmě nevěřili vlastním očím,  a poté by vypukla panika.

Nejde o scénář z hororového filmu nebo seriálu, ale o realitu, která potkala obyvatele Lake Worth na Floridě. Město poslalo tisícům lidí v 1.45 v noci varování o výpadku elektrické energie v důsledku "extrémní zombie aktivity".

Celý text zaslané zprávy zněl: "Výpadek elektrické energie a zombie poplach pro obyvatele Lake Worth a Terminus. Extrémní aktivitou zombie je ovlivněno méně než 7380 zákazníků. Čas obnovy neznámý."

Zmínka o "Terminusu" pravděpodobně odkazovala na město v populárním televizním zombie seriálu The Walking Dead, a ti znalejší tak zřejmě pochopili, že se jedná o vtip. Jak se ale později ukázalo, o vtip nešlo.

7880 zákazníků bylo skutečně postiženo výpadkem elektřiny, který trval 27 minut. Nestála za ním však žádná zombie pohroma. Informační kancelář starosty následně uvedla, že šlo o systémovou chybu.

"Chci znovu zdůraznit, že Lake Worth v současné době nepozoruje žádnou aktivitu zombie a omlouvá se za systémovou zprávu," stojí dále v prohlášení. Jak ale může systémová chyba zahrnout do zprávy zombie a Terminus, to zůstává záhadou.

Témata: USA zombie