Feri a údajná sebevražda? Život se mu změnil už před rokem!

Dominik Feri  (TOP 09)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. května 2022 10:00

Policie se zabývá víkendovou událostí, po které skončil v nemocnici bývalý poslanec Dominik Feri. Někdejší vrcholný politik je ovšem v jejím hledáčku už rok, právě loni na jaře se mu zásadně změnil život.

Jak jsme o víkendu informovali, v Praze v sobotu odpoledne zasahovali záchranáři a policisté u události, po níž Feri skončil v nemocnici se středně těžkým poraněním. Spekuluje se přitom, že se pokusil o sebevraždu. 

Život někdejšího poslance se obrátil vzhůru nohama zhruba před rokem, když Deník N a server Alarm zveřejnily svědectví několika žen, které tvrdily, že s nimi měl Feri sex i přes jejich nesouhlas.

Politik sice tato obvinění odmítl, zároveň se ale omluvil za nevhodné chování v některých situacích a skončil ve vrcholné politice, konkrétně rezignoval na poslanecký mandát a opustil řady TOP 09. Případem se zároveň začala zabývat policie. 

Loni v červnu oznámila zahájení úkonů trestního řízení s tím, že vyšetřování vede pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. V březnu letošního roku pak padlo obvinění ze znásilnění, v případě odsouzení hrozí Ferimu až deset let vězení. Exposlanec vzkázal, že chce prokázat svou nevinu.

Témata: Dominik Feri