Vyšla najevo hrůzná pravda o Instagramu! Tohle se lidem líbit rozhodně nebude!

Instagram

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. května 2018 10:45 | Aktualizováno: 28. května 2018 20:18

Instagram patří mezi nejpopulárnější sociální sítě dnešní doby. Účet na něm mají milióny uživatelů, kteří se chtějí pochlubit svými fotografiemi širému světu. Teď ale vyšla najevo věc, která příznivce filtrovaných obrázků příliš nepotěší.

Populární aplikace je totiž sleduje. A to tak, že velice detailně. Vše vyšlo najevo nedávno, když Instagram rozesílal nové informace svým uživatelům v souvislosti se zaváděním normy na ochranu osobních údajů GDPR.

Z informací vyšlo najevo, že Instagram sleduje jak uživatel na svůj dotykový telefon kliká a jakým způsobem posouvá text a snímky. Někteří uživatelé aplikace neskrývali své rozhořčení a tvrdí, že pokud aplikace analyzuje jakým způsobem se dotýkají svého telefonu, přesahuje to únosnou mez.

Instagram se ale brání. Říká, že toto opatření je zavedeno jen proto, aby rozeznalo skutečné uživatele od virtuálních botů. Ti totiž na display svého dotykového telefonu neklikají. Právě virtuální boti jsou častým nástrojem hackerů, kteří se snaží libovolné internetové stránky zahltit obrovským množstvím příkazů a způsobit tak jejich kolaps.

Uživatelům také vadí, že pokud by Instagram nemusel "s pravdou ven" kvůli GDPR, informace by se pravděpodobně nikdy nedozvěděli. Na druhé straně je nutno uvést, že Instagram se s problémy s virtuálními boty v minulosti opakovaně potýkal.

Ti se na Instagram několikrát vrhly, podobně jako na Twitter. Při svém nájezdu boti "lajkují", komentují a sdílejí fotografie v tak obrovském množství, že způsobí zahlcení a následný pád celého serveru.

Populární platforma pro (nejen) amatérské fotografy tak vytáhla do protiútoku a do boje nasadila vlastní umělou inteligenci, která má za cíl rozeznat skutečné uživatele od těch virtuálních. Cenou za to je ale opět ztráta dalšího kousku soukromí na straně uživatelů. 

Témata: sociální sítě Instagram