Konečně se dočkala! Češka Tereza souzená za pašování drog odcestovala z Pákistánu!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: ČTK

24. dubna 2022 21:02

Češka Tereza Hlůšková, která byla v Pákistánu vězněna za pašování drog a následně zproštěna obžaloby, odcestovala ze země. Uvedla to Česká televize s odkazem na ministerstvo zahraničí.

Pákistánský nejvyšší soud ve středu zamítl odvolání celního úřadu, který s jejím odjezdem nesouhlasil.

Tereza byla zadržena v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil.

Drogy by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií (19,5 milionu Kč) a v březnu 2019 byla odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců.

Loni v dubnu se proti verdiktu odvolala s tím, že rozsudek byl v rozporu s fakty a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí loni v listopadu dal za pravdu a zprostil jí obžaloby.

Hlůšková si podle pákistánských médií původně pořídila letenku na cestu do České republiky na sobotu 23. dubna. Její vycestování z Pákistánu ale v úterý 19. dubna zastavil nejvyšší soud na žádost pákistánského celního úřadu. Ve středu však nejvyšší soud rozhodl, že Hlůšková může Pákistán opustit.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu