Survivor Česko & Slovensko 2022 stále dostává od diváků pořádnou sodu!

Survivor 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. dubna 2022 11:52

Československá odnož reality show Survivor to má od svého začátku těžké. Diváci nešetřili kritikou a v recenzích ji ztrhali tak, jako málokterý tuzemský pořad. Produkce se dokonce obrátila na diváky, aby jí poradili, co udělat lépe, jak se ale zdá, nic se v průběhu natáčení nezměnilo.

Ačkoliv se produkce nepovedené československé odnože reality show Survivor dokonce obrátila na diváky o radu, nebylo to nic platné. Soutěž je totiž nadále kritizována a oba národy se často shodují v tom, že jde o "odpad".

Na serveru CSFD.cz má nový Survivor skutečně mizerné hodnocení. Dostal pouhých 18 %, což je dokonce méně, než mají některé nejrůznější tuzemské nekonečné seriály. Vyloženě pozitivní recenze se najde jen málokdy, naopak těch negativních je tam skutečně plejáda.

Mnoho diváků se například shoduje v tom, že skutečným vítězem soutěže je divák, který se na pořad vydrží dívat. Lidem nadále vadí stopáž, "ukecanost" a až zoufalá nuda.

"Hodnotím v průběhu a ne po skončení. Po poslední vysílané epizodě jsem snížila hodnocení z jedné hvězdy na odpad. S klasickým Survivorem tento pořad nemá společného takřka nic. Nekonečně dlouhé epizody, vyplněné prázdným plkáním. Hry jsou nesmyslně dlouhé, místo, aby se zapojoval celý tým, tak se hraje třeba na dvojičky a na 7-10 vítězství," píše například jeden recenzent.

Turecká odnož soutěže, kterou vysílá i Česko, diváky skutečně nezaujala, a ti, co se těšili na skutečný souboj o přežití, nyní pořad popisují jako "extrémně nudný". "Rád bych napsal pozitivní komentář a podpořil, jelikož jsem dlouhodobý fanoušek této soutěže, ale zkrátka nemůžu, bohužel bude lepší, když žádná další série z České produkce nevznikne. Toto, včetně Robinsonova Ostrovu, je suveréně nejvíc zprzněná verze survivoru co jsem zatím viděl," popisuje další recenzent.

"Produkce absolutně nepochopila nejzákladnější principy hry, přidala nové mechaniky které hru naprosto zničily, individuální hry a imunita před sloučením, která má vyšší váhu než hlasování celého kmene, jako sorry, ale tyhle novoty musel vymyslet někdo, kdo tu soutěž v životě neviděl. Moderátor hrůza, nesympatickej, bez emocí, vůbec se na to nehodí, Jeff má respekt protože je fér, soucítí, poznámky jsou relevantní k soutěži a aktuálnímu dění, kterými v podstatě radí a povznáší úroveň soutěže, né jak tento, který si libuje v sypání soli do ran hráčům a ještě je u toho chladnej jako sociopat," dodal.

Někteří dokonce doporučují lidem, kterým se soutěž líbí, aby vyhledali odbornou pomoc. "No co dodat, firma točí několik Survivorů pro různý země naráz, do toho kameraman a střihač místy absolutně neví, a ten, kdo se na to celé 2 hodiny neironicky kouká, by si měl dle mého hledat psychiatra," píše další recenzentka.

Témata: Survivor