Ramzan Kadyrov: Čečenský "ďábel" nosí Pradu! Kolik stály jeho boty?

Ramzan Kadyrov, je od 15. února 2007 prezidentem autonomní Čečenské republiky. Je synem bývalého prezidenta Achmata Kadyrova.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. dubna 2022 13:39

Lidé v jeho zemi sice strádají, Ramzan Kadyrov však - podobně jako jiní vůdci - žije v luxusu. Dokazují to i jeho oblíbené boty, kterých si všímají světová média.

Pamatujete si na film Ďábel nosí Pradu? Jeho název se v podstatě naplnil v případě Ramzana Kadyrova. Jak informuje deník Independent, obávaný čečenský vůdce rád nosí boty z kolekce světoznámé značky z roku 2019 v hodnotě kolem 35 tisíc korun. 

Kadyrov v první čečenské válce bojoval proti Rusům, v té druhé se ale přidal na jejich stranu a začal jeho vzestup k moci. Prezidentem autonomní Čečenské republiky se nejprve stal jeho otec Achmat, nakonec i on sám.

Prezidentem je momentálně už 15 let, v Čečensku má takřka neomezenou moc, což doprovází i systematické budování kultu osobnosti. 

Kadyrov poslal čečenské bojovníky, aby na Ukrajině bojovali na straně Ruska. Právě i jim jsou přisuzovány některé válečné zločiny, k nimž během války došlo. 

Témata: Ramzan Kadyrov