Putin má prý rakovinu: Neřeší se to poprvé, jak reaguje Kreml?

Vladimir Putin.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2022 13:39

Téma zdravotního stavu ruského prezidenta Vladimira Putina v posledních hodinách opět ožilo, objevily se totiž nové informace. Spekulací se však od počátku invaze na Ukrajinu objevilo mnoho. Jak na ně reaguje Kreml?

Novináři z Project Media přišli v uplynulých hodinách se zjištěním, že Putin má údajně rakovinu štítné žlázy, proto ho doprovází velký tým lékařů. Kreml zvěsti o vážném onemocnění popřel. 

Prezidentův mluvčí Peskov již dříve podrážděně reagoval na spekulace, že jeho šéf trpí pro změnu rakovinou slinivky břišní. Podle serveru express.co.uk doslova novinářům vzkázal, aby drželi jazyk za zuby.

V březnu se podle deníku Marca svěřili americkým či britským médiím někteří experti se svými teoriemi o možných zdravotních potížích ruské hlavy státu. Všímali si například jeho oteklé tváře, což si vysvětlovali jako vedlejší efekt chemoterapie či léčby steroidy.

Spekulace o zdraví souvisí především se snahou vysvětlit Putinovo rozhodnutí napadnout Ukrajinu, řada lidí totiž tento krok považuje za iracionální. 

Témata: Vladimír Putin