Peče celá země: Trapasy, které se v show klidně mohou opakovat!

Soutěž Peče celá země.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. března 2022 17:10

Už podruhé mohou na obrazovkách České televize diváci sledovat kulinářskou soutěž Peče celá země. Mnohem delší historii s několika trapasy má show ve Velké Británii.

Předlohou byl britský pořad Great British Bake Off, který - podobně jako v Česku - v domácnostech zvýšil o pečení zájem. Spoustu věcí si ale Britové za rámeček nedali. 

Na Ostrovech totiž v soutěži došlo na hned několik trapných momentů. BBC se musela vypořádat se stížnostmi diváků na protěžování soutěžících, ale i vybraných značek výrobců kuchyňských spotřebičů.

Zatímco první řady proběhly relativně v klidu, v páté sérii se dlouho řešilo vyřazení jednoho ze soutěžících pekařů. Jeho soupeřka byla nařčena ze sabotáže, údajně měla vyndat jeho zmrzlinu z mrazáku, aby roztála, čímž pokazila finální výsledek. Vše se nakonec vysvětlilo, nikdy se ale nedá vyloučit, že se někdo pokusí o něco podobného.

Trapas, kterému se ČT bude chtít i ve druhé řadě vyhnout, se stal i v roce 2017 během osmé britské série. Tehdy jedna z porotkyň na twitteru prozradila jméno vítěze už 12 hodin před odvysíláním finále. 

Témata: Soutěž Peče celá země