Ombudsman Křeček se obořil na Zelenského! Pak vzal svá slova zpět!

Stanislav Křeček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. března 2022 17:55

Napjatá atmosféra panuje kvůli válce na Ukrajině i v české společnosti. Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček vyjádřil nesouhlas s jedním z vyjádření ukrajinského prezidenta. Nakonec ale vzal svá slova částečně zpět.

Ombudsman Křeček dle některých tweetů na facebooku reagoval na kritická slova Volodymyra Zelenského vůči NATO kvůli možnosti zavedení bezletové zóny nad Ukrajinou. "Pomáháme, jak můžeme na úkor vlastních občanů a ještě se máme nechat urážet? Přestává se mi to líbit," napsal.

Později příspěvek smazal a uvedl, že nemá důvod vzbuzovat orgie nenávisti z obou stran, proto odstranil vyjádření svých pochybností nad tím, zda má kdokoliv právo vytýkat nám zbabělost. 

Mezitím už ale na jeho slova reagovali někteří politici, například ministr vnitra Vít Rakušan, pod jehož resort spadá pomoc uprchlíkům z válkou zmítané země.

"Neexistuje žádné 'my, nebo Ukrajinci'. Pomoc Ukrajině je v této chvíli samozřejmostí. To, že musíme myslet na naše občany, je jasné a vláda to dělá a bude dělat. Pan Křeček i pan Babiš ale musí pochopit, že Ukrajinci bojují i za naši svobodu, a přestat vykopávat umělé příkopy," napsal vicepremiér na twitteru.

Témata: Stanislav Křeček Vít Rakušan (STAN) Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj válka na Ukrajině