Expert šokoval v ruské TV: Budu pracovat jako Děda Mráz, řekl! A připil na smrt...

Ruská měna, rubl.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2022 11:00

Tvrdě dopadají na Rusko ekonomické sankce, které kvůli válce na Ukrajině uvalily EU, USA nebo Velká Británie. Jeden z ruských ekonomů se dokonce v televizním vysílání nebál dát najevo svůj názor.

Sociálními sítěmi koluje video z vysílání jedné z ruských zpravodajských stanic, jejímž hostem byl Alexandr Butmanov. Ekonom a expert na akciové trhy se rozhodl být nebývale upřímný ohledně dopadu sankcí na Rusko a svou profesi.

Současnou situaci označil za nejhorší možný scénář. "Budu pracovat jako Děda Mráz, stejně jako před 25 lety," zaskočil odpovědí na první otázku. Moderátorku mu však vzápětí namítla, že to může dělat jen jednou do roka.

A snapshot of the Russian economy: an investment expert goes live on air and says his current career trajectory is to work as "Santa Claus" and then drinks to the death of the stock market. With subtitles. pic.twitter.com/XiPVTSUuks

— Peter Liakhov (@peterliakhov) March 3, 2022

Butmanov se ale nenechal vyvést z míry, vzápětí totiž minerálkou připil na smrt trhu s akciemi. "Drahý akciový trhu, byl jsi nám blízký, byl jsi zajímavý. Odpočívej v pokoji," prohlásil.

Moderátorka sice odvětila, že něčemu takovému nechce uvěřit, pravdou však je, že akcie ruských firem kvůli sankcím ztrácejí na hodnotě. 

Témata: Rusko rubl Ekonomika