Putinova údajná dcera čelí útokům kvůli válce na Ukrajině! Co o ní víme?

Luiza Rozova, údajná Putinova dcera.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. března 2022 8:55

Vladimir Putin je považován za strůjce probíhající války na Ukrajině. Není proto divu, že se lidé z celého světa snaží nejrůznějšími cestami působit na jeho nejbližší. Včetně těch, u nichž se o blízkém vztahu k ruskému prezidentovi pouze šušká.

Putin veřejně přiznává otcovství u dvou dcer Marie a Jekatěriny, které má s bývalou manželkou Ljudmilou. V roce 2015 je dokonce ukázal na výroční tiskové konferenci, kde se chlubil tím, jak vzdělané po studiu na ruských vysokých školách jsou. 

Často se však spekuluje, že ruský prezident má více dětí. Jedním z potomků má být také osmnáctiletá Luiza Rozová, která se v posledních dnech ocitla pod palbou na sociálních sítích kvůli válce na Ukrajině. "Sedíš v bunkru? Jako krysa?" zní nejčastější komentář dle webu news.com.au. 

V dalších komentářích je označována za "dceru vraha, psychopata a válečného zločince". Mnoho příspěvků také obsahuje ukrajinskou vlajku a výzvy k "povstání proti diktátorovi" v Rusku. Najdou se však i lidé, kteří ji háji, že za nic nemůže a proti svému otci nemůže nijak zasáhnout.

Matkou dívky je pětačtyřicetiletá Světlana Krivonogichová, která pracovala jako uklízečka. Následně záhadně zbohatla, což spekulacím poměrně nahrává. Matka s dcerou ale nikdy veřejně nekomentovali otázku otcovství, stejně tak sám Putin. 

Krivonogichová je dnes spoluvlastníkem jedné z velkých ruských bank a v přímořském knížectví Monako vlastní majetek za desítky milionů korun.

Témata: Luiza Rozova Vladimír Putin