Válka Primy a O2 je u konce? Dohoda je na světě!

TV Prima

Autor: stars24.cz, ČTK

25. února 2022 14:58

Skupina Prima a O2 TV se dohodly na pokračování spolupráce. Kanály Primy bude možné sledovat prostřednictvím O2 TV i nadále a to i zpětně. Do června má O2 připravit řešení pro sledování reklamních bloků v rámci zpětného zhlédnutí. Firmy to dnes oznámily ve společné tiskové zprávě.

Prima se s O2 jako jediný z TV operátorů před několika týdny nedohodla na nových podmínkách vysílání jejích kanálů, které omezovaly přetáčení reklamy při zpětném zhlédnutí. Prima proto chtěla své kanály z nabídky O2 od března odstranit, později termín odložila na začátek června. Podle O2 si televize kladla nepřijatelné finanční podmínky.

"Naším cílem vždy byli a budou spokojení diváci. Proto jsme rádi, že se nám podařilo domluvit na nových podmínkách spolupráce se společností O2 CR, a to zpětně s platností od 1. ledna. Diváci tak mohou v O2 TV nadále sledovat oblíbené pořady skupiny Prima nejen v živém vysílání, ale také zpětně ze záznamu," uvedl komerční ředitel Primy Vladimír Pořízek.

Podle komerčního ředitele O2 Richarda Siebenstiche došlo k oboustranné dohodě. "Tím to pro nás ale zdaleka nekončí, je to jen začátek. V následujících měsících nás totiž čeká nelehký úkol - do 1. června budeme připravovat nové, skutečně funkční řešení sledování reklamních bloků v rámci zpětného zhlédnutí," dodal.

Prima již dříve uvedla, že kvůli přetáčení reklamy v rámci funkce zpětného zhlédnutí svých pořadů přichází o stovky milionů Kč na reklamních příjmech. Konkurenční Nova zatím s omezováním přetáčení reklamy nepřišla, do budoucna se chce ale podílet na vytvoření standardu pro řešení přetáčení.

O2 v současnosti vysílá osm kanálů Primy a sice Prima, CNN Prima News, Prima Cool, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Zoom a Prima Star, ke kterým zanedlouho přibude i nový kanál Prima Show.

Témata: TV Prima o2