Markéta Pekarová Adamová: Čím provokovala prezidenta?

Markéta Pekarová Adamová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. února 2022 9:39

Dění na rusko-ukrajinské hranici reflektují i čeští politici, což se ukázalo na sněmovním jednání v pátek. Čím na sebe upozornila Markéta Pekarová Adamová?

Prezident Miloš Zeman včera zavítal do Poslanecké sněmovny, aby na její půdě přednesl svůj názor na právě projednávaný státní rozpočet. Přivítala ho předsedkyně této parlamentní komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Ani hlavě státu, která je známá svými proruskými postoji, nemohlo uniknout, že sněmovní šéfka si připnula na oblečení stuhu v barvách Ukrajiny, aby jí vyjádřila podporu.

Rusko má na hranicích statisíce vojáků, útoky proruských separatistů na ukrajinské cíle jsou čím dál četnější a ruští politici hovoří o Ukrajině, jako by byla jejich majetkem.Je právem každého státu, aby o své budoucnosti rozhodoval sám. To vždy budu hájit.#WeStandWithUkraine pic.twitter.com/Wq7ZBGca1q

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) February 18, 2022

"Rusko má na hranicích statisíce vojáků, útoky proruských separatistů na ukrajinské cíle jsou čím dál četnější a ruští politici hovoří o Ukrajině, jako by byla jejich majetkem," konstatovala Pekarová Adamová na twitteru.

"Je právem každého státu, aby o své budoucnosti rozhodoval sám. To vždy budu hájit," dodala. 

Témata: Markéta Pekarová Adamová