Hokej na OH 2022: Robert Záruba se omluvil za Ku-klux-klan!

Robert Záruba

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. února 2022 13:17 | Aktualizováno: 13. února 2022 22:00

Robert Záruba, který v přímém přenosu připodobnil obrannou dvojici českého národního týmu Klok – Knot k americké rasistické organizaci Ku-klux-klan, se za svá slova omluvil.

"Nejrychleji našel kotouč Lukáš Klok. Náš Ku-klux-klan, tedy dvojice Klok-Knot, už může vystřídat." Tato slova, která řekl Záruba v osmé minutě utkání národního týmu proti Švýcarsku, způsobila na internetu poprask.

Ačkoliv si následně uvědomil co řekl a dodal: "Ne, to berte prosím s rezervou," ne každý to tak skutečně bral. Na internetu se objevila kritika, která Zárubu za jeho pokus o vtip odsuzuje. 

Ten se ale zachoval jak se v této situaci sluší a patří a omluvil se,  dokonce hned dvakrát. Jak během víkendového vysílání, tak i samotnému Lukášovi Klokovi.

"Omluvil jsem se za to v živém vysílání, teď jsem to chtěl říct osobně i jemu, to je podle mě správné. Už to bohužel nevezmu zpátky. Hned když jsem to řekl, věděl jsem, že je to blbě," řekl podle webu isport.cz.

Ku-klux-klan byla a militantní rasistická organizace, jejíž členové prosazovali rasovou segregaci, antisemitismus a dopouštěli se řady útoků a vražd.

Témata: Robert Záruba