Háta Sassmanová: Nova bude mít zpravodajku v Bruselu!

V Bruselu působí instituce Evropské unie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. února 2022 8:40

Nova se v poslední době snaží posílit své zpravodajství, o víkendu oznámila další pokrok v tomto procesu. Už za pár týdnů začne využívat služeb zahraniční zpravodajky v sídle Evropské unie.

Velkou novinku na twitteru oznámil ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska. "TV Nova jako první komerční televize v ČR zřizuje od 1.3. post stálého zahraničního zpravodaje v Bruselu," uvedl. Pozice se chopí redaktorka Háta Sassmanová.

Máme velkou novinku. TV Nova jako první komerční televize v ČR zřizuje od 1.3. post stálého zahraničního zpravodaje v Bruselu. Po úspěšném volebním vysílání, novém studiu a startu on-linového vysílání TN-LIVE, jde o další krok k posílení a zkvalitnění našeho zpravodajství. pic.twitter.com/dMmh6Q7ov1

— Kamil Houska (@kamilhouska) February 6, 2022

Podle Housky jde po úspěšném volebním vysílání, novém studiu a startu online vysílání o další krok k posílení a zkvalitnění zpravodajství zmíněné televizní stanice. 

Zpravodaje v Bruselu má aktuálně například veřejnoprávní Česká televize, je jím Lukáš Dolanský. Chystá se ovšem střídání stráží. Na Kavčích horách už rozhodli o změnách, od léta bude působit v belgické metropoli Petr Obrovský, Dolanský se přesune do Británie.

Témata: TV Nova EU