HBO Max: Víme, kdy do Česka dorazí další streamovací platforma!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

1. února 2022 18:30

Streamovací televize HBO Max, která patří americkému mediálnímu konglomerátu WarnerMedia, bude od 8. března k dispozici v dalších 15 evropských zemích, včetně České republiky. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Služba vstoupila na evropský trh loni v říjnu. Tehdy byla spuštěna ve Skandinávii a ve Španělsku.

Nově se HBO Max objeví mimo jiné i v Polsku, Portugalsku či Rumunsku. Celkem bude k dispozici v 61 zemích v Evropě a v Americe.

Zákazníci v zemích východní Evropy a Portugalsku, kteří se přihlásí v době zaváděcí nabídky, získají doživotní slevu 33 procent z běžné ceny. Agentuře Reuters to řekl generální ředitel HBO Max International Johannes Larcher. V Česku bude zaváděcí cena pro všechny, kdo se přihlásí od 8. do 31. března, činit 132 Kč měsíčně, uvedla firma na svých stránkách.

"Začali jsme spouštět HBO Max na nových trzích teprve v polovině loňského roku a v roce 2021 jsem získali téměř osm milionů předplatitelů mimo USA," uvedl Larcher. HBO měla na konci roku 73,8 milionu předplatitelů streamovacích služeb a stejnojmenné kabelové televize.

Ještě letos má být služba HBO Max spuštěna v dalších šesti evropských zemích, včetně Řecka a Turecka. V Británii, Německu a v Itálii však nebude v nejbližších letech dostupná kvůli stávající smlouvě se společností Sky. Do roku 2026 chce firma spustit HBO Max ve 190 zemích, pro Asii ale zatím žádné plány neoznámila.

"Tvrdě pracujeme na přípravě možného spuštění služby v Asii. Dá se očekávat, že prvním trhem v Asii, na který bychom s HBO Max vstoupili, pravděpodobně bude jihovýchodní Asie," dodal Larcher.

HBO Max nabízí divákům ve Spojených státech ke zhlédnutí mimo jiné seriály Hra o trůny či Teorie velkého třesku. V Evropě HBO Max konkuruje Netflixu nebo službě Amazon Prime Video.

Témata: HBO televize