Kralupy nad Vltavou: Lidé jsou po požáru paneláku v šoku!

Požár v paneláku v Kralupech nad Vltavou 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. ledna 2022 13:52

Požár sklepa v panelovém domě na sídlišti v Kralupech nad Vltavou šokoval místní obyvatele. Jeho příčinou nebyla technická závada, ale lidské zavinění. A není vyloučen ani úmysl.

V panelovém domě na sídlišti hořelo v sobotu kolem 18:30. Kvůli tomu, že šlo o výškovou budovu obývanou větším počtem lidí, na místo postupně přijelo osm jednotek hasičů.

Desítky osob byly kvůli hustému kouři evakuovány a šest lidí se jej nadýchalo a muselo být ošetřeno záchranáři. Vyšetřování zjistilo, že požár způsobil člověk, podle vyšetřovatele hasičů se ale nedá se určit, zda úmyslně.

Místní jsou z celé situace v šoku. "Byl to děsivý pohled, štěstí že jsou všichni v pořádku," řekla serveru stars24.cz mladá maminka bydlící ve vedlejším vchodě, která si nepřála veřejně uvést své jméno. "Hasiči odvedli dobrou práci, ale jestli to někdo zapálil úmyslně, tak není normální," uvedl pro stars24.cz senior z protějšího domu.

Podobné otázky nyní kolují v hlavách dalších obyvatel, kteří spekulují nad tím, jestli požár vznikl opravdu z nedbalosti, nebo se jednalo o úmysl. "To normálnímu člověku nebere hlava tohle. Snad se najde pachatel," uvedla jedna z obyvatelek Kralup na facebooku.

"Tohle nikomu nepřeju a doufám, že tuhle zkušenost si nikdy nezopakujeme," uvedla další diskutující, obyvatel zasaženého paneláku.

Témata: požár středočeský kraj