Ovčáček přiznal incident, při němž byl opilý a agresivní! Omlouvá se a prosí o odpuštění!

Jiří Ovčáček 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

18. prosince 2021 14:08

Jak už stars24.cz informoval, opilý mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček byl v pátek v noci převezen do nemocnice za asistence policie. Sám mluvčí tuto situaci následně přiznal s tím, že šlo o výjimečné selhání.

V noci okolo 3. hodiny ráno byl podle informací serveru aktu.cz převezen do střešovické nemocnice hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Mělo k tomu dojít za asistence policie, neboť byl podle serveru údajně opilý a agresivní.

"Podle dostupných informací měl nadýchat okolo dvou promile alkoholu v dechu. K převozu do nemocnice došlo po té, co měl Ovčáček využít služeb pražského taxikáře, který když Ovčáčka dovezl do Holešovic do Dělnické ulice zjistil, že hradní mluvčí nereaguje na výzvy k opuštění taxíku," uvedl server.

Na místo byla přivolaná i záchranná služba, která mluvčího převezla do nemocnice s drobným poraněním na vyšetření. Podle serveru Ovčáček záchranářům nadával a údajně se je dokonce snažil v sanitce napadnout.  

Ovčáček následně informace o incidentu potvrdil. "Chci se všem omluvit –⁠ záchranářům, policistům i panu taxikáři –⁠ za to, co se stalo. Bylo to výjimečné selhání, kterého mi je nesmírně líto. Prosím o odpuštění," řekl serveru CNN Prima News.

"V uplynulých týdnech, měsících jsem zažíval období velkého tlaku. Pan prezident byl v nemocnici, byly zde různé dramatické okolnosti kolem sestavení vlády a bylo to hodně náročné období, které jsem v životě ještě asi nezažil," dodal.

Podle něj došlo k výjimečné situaci, která mu je nesmírně líto, a mrzí jej, protože určitě mnoho lidí zklamal, podle svých slov například své blízké a spolupracovníky. Přiznal, že tím mohl ublížit i prezidentovi.

Témata: Jiří Ovčáček