"Dokud se neomluvíš, budou soudy, Miloši." Zdeněk Šarapatka opět žaluje Zemana!

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. prosince 2021 13:39

Hned v několika kauzách se tuzemské soudy zabývají výroky prezidenta Miloše Zemana. Omluvu po něm už několik let žádá také jeho někdejší spolupracovník Zdeněk Šarapatka.

Zdeněk Šarapatka se s Milošem Zemanem zná dlouhá léta. Když byl současný prezident předsedou vlády, byl jeho odborným poradcem pro školství, vědu a výzkum do doby, než odešel z Úřadu vlády v souvislosti s odhaleními v kauze Olovo. 

Šarapatka se už několik let soudí se Zemanem, požaduje po něm omluvu za vyjádření, že byl vyhozen z poradního sboru pro neschopnost. Některé soudy už vynesly v kauze rozsudek, když výrok označily za dehonestující. Ústavní soud později rozhodl, že odpovědnost za slova má nést Miloš Zeman jako soukromá osoba.

Proto bývalý člen Rady České televize podal další žalobu. Případem se má nyní zabývat okresní soud v Rakovníku. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Šarapatka poslal prezidentovi vzkaz přes sociální sítě. "'Omlouvám se, lhal jsem.' Dokud to nevyslovíš, budou soudy, Miloši," napsal na facebooku.

Témata: soudy Miloš Zeman Zdeněk Šarapatka