Internetem hýbe petice lékařů! Pro i proti očkování se vyslovují tisíce lidí!

Očkování proti koronaviru, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. prosince 2021 8:38

Tisíce lidí v uplynulých dnech podepsaly nejrůznější petice týkající se povinného očkování. V Česku se s ním zatím počítá jen u lidí nad 60 let a některých profesních skupin, už se ale řeší i myšlenka celoplošné povinnosti.

Objevila se dokonce skupina zdravotníků, kteří se v Deklaraci lékařů vymezují proti nátlaku na očkování ze strany ministerstva zdravotnictví a České lékařské komory. 

"Medicínský problém je v současnosti zneužíván k prosazování politických a ekonomických cílů za současného omezování svobody a diskriminování jedné skupiny lidí," zdůrazňují autoři tučným písmem jednu z důležitých pasáží textu.

Petici proti povinnému očkování sestavilo i hnutí Chcípl PES, které během listopadu uspořádalo několik demonstrací v Praze. Za povinnou vakcinaci se naopak prostřednictvím petice přimlouvá mikrobiolog Peter Šebo.

V Česku má podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví dokončené očkování, tedy aplikované dvě dávky, téměř 6,4 milionu osob. Podáno už bylo také více než milion posilujících dávek.

Témata: petice lékaři očkování