Zeman v akváriu: Prezident je terčem vtipů i kritiky!

Miloš Zeman přijímá kandidáty na ministry.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. prosince 2021 10:01 | Aktualizováno: 1. prosince 2021 22:00

Terčem vtipů i kritiky se kvůli formě rozhovorů s kandidáty na ministry stal v posledních dnech prezident Miloš Zeman, který musí být od ostatních ze zdravotních důvodů izolován.

Bizarní podoba izolačního prostoru určeného pro prezidenta na zámku v Lánech je terčem mnoha vtipů. Dokonce i novináři si kromě obsahu schůzek všímají i toho, jak se mění vybavení uvnitř. Zeman tak nyní usedá za honosnějším stolem.

Celá instalace se také stala terčem satirických koláží grafika TMBK, který nejprve z prezidenta udělal křečka, nasypal pod něj piliny a na stěnu mu přidal pítko. Následně z něj udělal vystavovaný předmět ve vitríně, který chodí obdivovat turisté.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial)

Zeman musí být v prostoru, který mnozí označují jako akvárium, kvůli prokázané nákaze covidem-19. Testy ji u něj odhalily po propuštění z Ústřední vojenské nemocnice.

Prezident se přitom potřebuje scházet s kandidáty na ministerské posty v nové vládě designovaného premiéra Petra Fialy (ODS). Lidé ovšem namítají, že rozhovory mohly probíhat formou videokonference.

Témata: Miloš Zeman