Český slavík 2021: Celebrity s veřejností vyběhly. Na roušky se úplně vykašlaly, hrály divadlo před kamerami!

Detailní záběr na diváky v sále při předávání cen Český slavík 2021. Roušku nemá nikdo.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. listopadu 2021 11:19

Pokud jste viděli přímý přenos z předávání anketních cen Český slavík, jistě jste si povšimli, že většina přítomných v sále měla roušku. Jak ale ukazují fotografie přímo z místa konání, šlo jen o divadlo před zapnutými kamerami. Jinak měl ve skutečnosti roušky jen málokdo.

Ačkoliv by podle platných pandemických nařízení měli všichni lidé na hromadných akcích při tomto počtu mít ochranu dýchacích cest, ve skutečnosti na to většina z přítomných diváků nedbala. Naopak.

Roušky si sice někteří nasadili, ale pouze v průběhu přenosu, aby na kamerách vypadali zodpovědně. Někteří však neučinili ani to, jak jsme se mohli v pátek večer v televizi přesvědčit.

Na druhou stranu tací lidé aspoň nehráli divadlo na diváky, jako jiné celebrity, které sice v televizi vypadaly, jako že pandemická pravidla svědomitě dodržují, jakmile ale zhasly kamery, roušky letěly dolů.

Podle záběrů kolujících na sociálních sítích se pak stejná situace odehrávala i před zahájením přenosu, kdy dobrovolně roušku nasadil jen málokdo. O tom svědčí i fotografie v úvodu článku.

Porušování pravidel se ale neobejde bez postihu. Předáváním anketních cen se budou zabývat pražští hygienici. Ti už požádali o pomoc i policii.

Českého slavíka v kategorii zpěvaček letos získala zpěvačka Ewa Farna. Ze zpěváků si nejvyšší ocenění odnesl Marek Ztracený, který se stal i absolutním vítězem letošního ročníku podle počtu hlasů, kterých obdržel 48.048.

V kategorii kapel vyhrála skupina Mirai. Pro všechny to bylo první vítězství v anketě. Kontroverze v pátek vzbudil také vítěz v kategorii Hip Hop & Rap, kterým se stal rapper Martin Pohl vystupující pod jménem Řezník.

Témata: Český slavík