Emma Čaputová středem dění: Politické dno, odsoudila prezidentka útok!

Zuzana Čaputová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2021 13:39

Slovenskem tento týden otřásla kauza kolem dcery prezidentky Zuzany Čaputové. Její fotku totiž s laciným komentářem zveřejnil na sociálních sítích jeden z poslanců. Na odvetu dlouho čekat nemusel.

Fotku dcery slovenské hlavy státu Emmy Čaputové zveřejnil na facebooku poslanec a předseda strany ŽIVOT - NS Tomáš Taraba. "Po včerejším dni víme, že máme na Slovensku novou topmodelku," okomentoval snímek. Vzbudil tím velké vášně a prezidentka se neváhala ozvat. 

"Útok na politika anebo političku přes jeho děti je politické dno. Poslanec Taraba by se o moji dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mojí funkcí. Lidské zlobě a hlouposti musím v životě čelit, ale moje děti z toho vynechte!" vzkázala na sociální síti. 

Čaputové se následně dočkalo velké podpory od lidí, za kterou poděkovala. "Pokusme se zdržet toho, abychom na nenávist reagovali vulgarismy a další nenávistí," vyzvala prezidentka.

Taraba se však od svých výroků distancovat odmítá. "Já se nikomu za nic neomlouvám, protože jsem nic neudělal. Zuzana Čaputová jen ukázala, jakou nenávist a hejt umí šířit přes kámoše v médiích," uvedl. 

Témata: Emma Čaputová Zuzana Čaputová Slovensko