Poprask na Slovensku! Dcera prezidentky Emma Čaputová šikanována poslancem!

Emma Čaputová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. října 2021 21:28

Za příklad šikany označila slovenská policie příspěvek nezařazeného poslance parlamentu Tomáše Taraby na sociální síti o nezletilé dceři prezidentky Zuzany Čaputové, která jako modelka vystoupila o uplynulém víkendu na módní přehlídce.

Poslanec si vysloužil na internetu kritiku od veřejnosti, sama hlava slovenského státu za politické dno označila útok na politika prostřednictvím jeho dětí.

Taraba, který se do sněmovny dostal na kandidátní listině krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko, na facebooku zveřejnil fotografii 17leté Emmy Čaputové s krátkým účesem, vystříhanými boky a znamínkem na tváři. K tomu napsal, že "po včerejším dni víme, že máme na Slovensku novou top modelku".

Řada lidí na internetu Tarabu za jeho příspěvek kritizovala. Podle policie je poslancův příspěvek exemplárním případem šikanování přes internet. "Je to středověk. Je to něco, proti čemu Policejní sbor léta bojuje. Osoba, která by měla být vysokou autoritou, se rozhodla předhodit veřejnému lynči mladistvou dívku... Je to bezbřehý útok na dítě jen kvůli jeho vzhledu," napsala policie.

Na Tarabův příspěvek zareagovala i slovenská prezidentka. "Útok na politika nebo političku skrze jeho děti je politické dno. Poslanec Taraba by se o mou dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mou funkcí. Lidské zlobě a hlouposti musím v životě čelit, ale moje děti z toho vynechte!" napsala Čaputová, která je matkou dvou dcer. Slovenská prezidentka dlouhodobě vystupuje proti agresivitě ve veřejných diskusích a už před zvolením hlavou státu vsadila na nekonfliktní styl kampaně.

Témata: Emma Čaputová