Zeman v nemocnici, a Česko neví proč? Tohle mezi tím dělá Ovčáček!

Jiří Ovčáček 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. září 2021 8:38

Prezident Miloš Zeman byl hospitalizován v nemocnici. Ani den po zveřejnění této informace ale Česko stále neví, proč. Něco takového je ve vyspělých zemích neslýchané, a hradní mluvčí namísto informací veřejnosti sděluje citáty z Bible.

Důvod, proč Zeman do střešovické nemocnice přijel, jeho mluvčí Jiří Ovčáček nekomentoval. Na zaslanou SMS zprávu neodpověděl, stejně jako kancléř Vratislav Mynář, telefonické hovory nepřijímá.

V blízkosti pavilonu, kam přijel Zeman, přitom parkovaly limuzíny policejní ochranné služby s řidiči, přítomni byli i uniformovaní policisté. Na další vývoj čekaly před hlavním vjezdem do nemocnice televizní štáby. Do nemocničního areálu televizní přenosové vozy vpuštěny nebyly.

K hospitalizaci se na twitteru vyjádřil premiér Andrej Babiš (ANO). "Moc teď myslím na pana prezidenta Zemana a přeju mu vše dobré, ať je brzy zdravý, plný sil a elánu," napsal. "ÚVN je podle mě to nejlepší pracoviště v naší zemi a jsem rád, že je v těch nejlepších rukou," dodal předseda vlády.

I když Zemanovu hospitalizaci Ovčáček nekomentoval, na twitteru poděkoval Babišovi za jeho zprávu. "A těšíme se na brzké zářijové pravidelné setkání v Lánech, dá-li Bůh!" napsal mluvčí. Pravidelná schůzka Zemana s Babišem by se měla konat v pondělí 27. září.

Na svém profilu napsal pouze: "Hlasitě jsem volal k Hospodinu, a vyslyšel mě ze své svaté hory. Klidně jsem ulehl a usnul. Probudil jsem se, protože mi Hospodin pomáhá. Nezaleknu se ani tisíců, kteří mě obkličují. Žalm 3, 5-7." O důvodu hospitalizace ani slovo.

Témata: Jiří Ovčáček Miloš Zeman