Zeman se vložil do sporu otce a syna Babišových: Schytal to režisér Klusák!

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. září 2021 17:30

Jednou ze zajímavých událostí tohoto týdne byla konfrontace otce a syna Babišových během startu předvolební kampaně hnutí ANO. Dnes se k celé záležitosti vyjádřil také prezident.

K incidentu došlo ve čtvrtek v Ústí nad Labem a byl mu přítomen i filmař Vít Klusák, který se s Andrejem Babišem mladším přátelí. Právě jeho označila hlava státu za osobu zodpovědnou za slovní konfrontaci premiéra se synem.

"Prezident republiky Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra," uvedl v sobotu na twitteru mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident republiky 🇨🇿 Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra.Prezident republiky při této příležitosti vyjadřuje předsedovi vlády plnou solidaritu.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) September 4, 2021

Klusák je známým dokumentaristou. V poslední době na sebe upozornil filmem V síti, podílel se však třeba i na televizním pořadu Ano, šéfe se Zdeňkem Pohlreichem. O Babišovi starším natočil dokumentární portrét Matrix AB.

Zeman zároveň prostřednictvím mluvčího vyjádřil předsedovi vlády plnou solidaritu. 

Témata: Miloš Zeman Andrej Babiš Andrej Babiš ml.