Prima s novým seriálem narazila u expertů: Fikce, vojenští lékaři se ostře distancovali!

Jan Dolanský v seriálu 1. mise.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. srpna 2021 16:57

Televize si v posledních letech oblíbily formáty, v nichž se zdánlivě reálně snaží napodobit práci profesionálních záchranářů či jiných složek IZS. Střet s opravdovou realitou je ale někdy krutý.

Prima nově přišla se seriálem 1. MISE a divákovi slibuje poznání o tom, jak "obdivuhodná je profese vojenských lékařů a jak důležitá je jejich precizní a ve všech směrech náročná příprava". 

Jenže právě vojenští lékaři, konkrétně Agentura vojenského zdravotnictví, se na sociálních sítích potřebovali ozvat. "Také jste se včera nestačili divit, nebo jste se dobře bavili?" zeptali se uživatelů facebooku. 

"Agentura vojenského zdravotnictví ani Armáda ČR nemají s tímto seriálovým projektem TV Prima nic společného. Je to čistá fikce… Lidé znalí problematiky to jistě pochopí a ostatní diváci snad také," uvedli ve vzkazu.

Diskuze pod příspěvkem se ale rozjela takovým způsobem, že agentura nakonec znemožnila další komentáře. "Dámy a pánové, je třeba to brát s nadsázkou a netřeba to dál řešit," dodali vojenští zdravotníci. 

Témata: 1. mise (seriál) TV Prima