Miloš Zeman naložil hercům ve Varech: Snobové a nadlidi! Co se stalo?

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. srpna 2021 10:01

Nových případů koronaviru sice přibývá jen málo, ale povinnost nosit ochranu dýchacích cest ve vnitřních prostorech trvá. I proto nejspíš prezidentu Miloši Zemanovi neuniklo, že na festivalu ve Varech se během zahájení pravidla úplně nedodržovala.

Prezident nejprve zmínil, že na fotografiích, které viděl, měli roušku pouze přítomný ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a jeho žena. Pravidla přitom samozřejmě mají platit pro všechny.

"Jednou jsem řekl neuctivou poznámku, možná, že si vzpomenete, o snobské sebrance, to bylo při poněkud jiných příležitostech, mám dojem, že to byl Český lev, a dnes tahle snobská sebranka na Karlovarském filmovém festivalu zase předvádí, že jsou cosi jako nadlidi," řekl Zeman deníku Blesk.

Z předávání filmových cen tehdy kolovaly fotky pořízené v místech, kde herci a filmaři kouřili. Pochopitelně přitom neměli nasazené respirátory, nijak zvlášť nedodržovali ani předepsané rozestupy. Incidentem se tehdy zabývaly příslušné orgány.

To by se mělo stát i tentokrát, podle ministra Vojtěcha je věc v kompetenci krajské hygienické stanice. Sám vyjádřil lítost nad tím, že většina lidí neměla při zahajovacím promítání respirátor, jinak ale organizátory chválil.

Témata: Miloš Zeman Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Adam Vojtěch (ANO)