Andrej Babiš mladší se konečně dočkal! Řeší ho policie!

Takhle si Andrej Babiš ml. podle jeho otce užíval na Krymu! 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

18. srpna 2021 12:28

Premiérův syn Andrej Babiš mladší bude kvůli svému údajnému zavlečení na Krym vypovídat na policii. Babiše mladšího se policie k případu snažila vyslechnout již dříve. Nepodařilo se jí to, protože Babiš žije dlouhodobě ve Švýcarsku.

Syn premiéra Andreje Babiše poslal v lednu 2018 policii podle médií e-maily, v nichž psal, že byl unesen kvůli kauze dotace pro farmu Čapí hnízdo. V ní je obviněn premiér a jeho někdejší poradkyně. Babiš mladší později ve skrytě natočené reportáži serveru Seznam Zprávy, zveřejněné v listopadu 2018, uvedl, že ho manžel tehdejší ošetřující lékařky Dity Protopopové Petr Protopopov nedobrovolně odvezl na Ruskem anektovaný poloostrov Krym.

Premiér to popřel, jeho syn podle něj trpí schizofrenií. Babiš mladší letos uvedl, že vše, co od začátku ke kauze údajného únosu řekl nebo napsal na policii, bylo "upřímné a pravdivé". Zároveň ale řekl, že nechce, aby policie případ nadále prověřovala.

Policie v únoru případ odložila. Nyní se ale rozhodla Babiše mladšího vyslechnout, když zjistila, že je v Česku. "Žádáme Vás, abyste podal vysvětlení dle § 158 odst. 6 trestního řádu, ve věci Vašeho oznámení, ze dne 08.01.2018, které jste zaslal prostřednictvím emailu na Kriminalistický ústav Praha," napsala policie ve výzvě. Potvrdila to serveru Forum 24.

Témata: Andrej Babiš ml.