Tečka zmodrala, už žádná červená nebo zelená! Jak to tvůrci vysvětlili?

Covid pas, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. srpna 2021 9:55 | Aktualizováno: 12. srpna 2021 22:00

Když aplikace Tečka červenou nebo zelenou barvou dávala jasně najevo, zdali je certifikát platný, měly to všechny zainteresované osoby nejjednodušší. Proč tedy "neutrálně" zmodrala?

V srpnu padla hranice dvou milionů uživatelů, kteří si stáhli aplikaci Tečka. Ta slouží k prokazování bezinfekčnosti na covid-19, ukládá totiž certifikáty o testech, očkování nebo prodělání nemoci.

V těchto dnech prošlo uživatelské prostředí zásadní změnou, které se mohlo všimnout 85 % uživatelů s novou aktualizovanou verzí. Informovali o tom na twitteru zástupci projektu Chytrá karanténa.

Podbarvení samotného QR kódu se změnilo na neutrální modrou, zejména pro snadnění použití v zahraničí.Stále platí, že rozhodující je informace, kterou obsahuje QR kód. K jeho kontrole slouží aplikace čTečka.

— Chytrá karanténa (@ChytraKarantena) August 10, 2021

"V přehledu jsou jednotlivé prvky OTN pro snadnější orientaci barevně odlišené zeleně nebo červeně jako doposud. Podbarvení samotného QR kódu se změnilo na neutrální modrou, zejména pro usnadnění použití v zahraničí," uvedli. 

"Stále platí, že rozhodující je informace, kterou obsahuje QR kód. K jeho kontrole slouží aplikace čTečka," připomněli tvůrci. 

Témata: covid pasy mobilní aplikace