Odměny policistům, hasičům a dalším: Kolik peněz dostanou?

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2021 13:33

Nejen zdravotníkům náleží odměny za nasazení během koronavirové pandemie. Vláda v uplynulých hodinách přiklepla peníze také policistům nebo hasičům. Kolik dostanou?

Vláda schválila odměny pro policisty, hasiče, vojáky, celníky i příslušníky Vězeňské služby za jejich nasazení během pandemie. Na twitteru o tom informoval vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Vláda právě schválila můj návrh na odměny pro příslušníky @hasici_cr a @PolicieCZ za jejich nasazení v době Covidu-19 ve výši 20.000,- Kč. Vláda schválila i odměny pro nasazené vojáky a příslušníky @CrSluzba .

— Jan Hamáček (@jhamacek) July 19, 2021

Pokud se zapojili do řešení následků pandemie, náleží jim odměna ve výši 20 tisíc korun. Peníze by mělo dostat přes 33 tisíc příslušníků příslušníků bezpečnostních sborů Ministerstva vnitra, více než 11 tisíc vojáků z povolání a 6 a půl tisíce příslušníků bezpečnostního sboru Ministerstva spravedlnosti.

Celkem vláda na tyto mimořádné odměny a s nimi spojené vedlejší náklady vyčlení ze státního rozpočtu více než 1,4 miliardy korun.

Témata: Hasiči Policie ČR Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Jan Hamáček