"Tak to ses pos***." Andrej Babiš vydal novou knihu, internet se smíchy popadá za břicho!

Andrej Babiš

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2021 13:08

Premiér Andrej Babiš (ANO) vydal knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Babiš v ní například rozvádí, proč jsou podle něj Piráti zrádci země a největším nebezpečím, které Česku aktuálně hrozí, věnuje se také migraci nebo dětem. Knihu avizoval oznámením, v němž uvedl, že "řekne pravdu". Kvůli tomu se ale stal terčem posměchu.

V pátek vyšla kniha elektronicky, brzy je v plánu též vydání audioknihy. V srpnu bude dostupná v tištěné verzi v nákladu 300.000 výtisků. Obsahovat bude 450 stran a dalších 32 stran fotografických příloh. Babiš v ní předestírá své vize, jak chce dosáhnout toho, že metr nového bytu v ČR bude stát 16.000 korun, jak chce obnovit zemi po covidu, jak bude bránit národní zájmy, jak se podle něj Česko stane kosmickou velmocí nebo jak chce zvýšit porodnost.

Reakce na knihu na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidé na facebooku pod příspěvky vtipkují, tvrdí například, že kniha bude ozdobou jejich knihovny nebo že aspiruje na titul kniha roku. Známý fyzik a plzeňský zastupitel Jiří Rezek avízo o vydání knihy okomentoval slovy "Tak to ses pos... v kině." 

"Zrovna vy si budujete image na pravdě? To už dávno není kocourkov, ale rovnou Mordor," píše další diskutující. "Další titul který skončí ve výprodeji v levných knihách a nebo ve spalovně. Osobně bych použil maximálně místo toaletního papíru," píše další.

Terčem poznámek se stalo i včerejší upozornění, že se něco chystá. Babiš totiž na facebooku napsal, že "zítra řekne pravdu". Tehdy ještě neuvedl, že půjde o knihu, lidé Babiše přesto zahrnuli poznámkami, mířenými například na to, že pravda by se měla říkat všeobecně a měla by být samozřejmou věcí.

"Všechno musí být jednou poprvé," uvedl například jeden diskutující. "Po 10 letech v politice jste se až nyní rozhodl mluvit pravdu, pane premiére? Tomu snad už ani nikdo nevěří," podotkl další. "U normálních lidí se to nemusí takhle dopředu avizovat. ale chápu, že aspoň pro sebe si musíte dělat poznámky, abyste se ve svých lžích vyznal," napsal předseda Milionu chvilek Benjamin Roll.

Témata: Andrej Babiš