Aplikace Tečka má milion uživatelů! Kolik lidí ji ale užívá doopravdy?

Covid pas, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. července 2021 16:06

Bezinfekčnost je možné prokazovat pomocí certifikátů uložených v aplikaci Tečka. Až dnes se ale objevila první reálná data o tom, jak často ji lidé doopravdy využívají.

Od července je možné prokazovat bezinfekčnost moderně, prostřednictvím digitálních certifikátů o očkování, prodělání nemoci nebo negativním testu. 

Podle dat Národní agentury pro komunikační a informační technologie si k nedělnímu večeru stáhlo Tečku pro Android nebo iOS přes 1,03 milionu uživatelů.

Aplikaci Tečka si ke včerejšímu večeru stáhlo 1,035m uživatelů, čTečku 366k uživatelů (Android + iOS). Denně aplikaci Tečka otevře alespoň jednou cca 250k, za poslední týden ji otevřelo alespoň jednou cca 840k. pic.twitter.com/FugIW32rIV

— NAKIT (@NAKIT_sp) July 12, 2021

"Denně aplikaci Tečka otevře alespoň jednou cca 250 tisíc uživatelů, za poslední týden ji otevřelo alespoň jednou cca 840 tisíc," uvedli dále zástupci agentury na twitteru.

Z aktuálních dat ministerstva zdravotnictví ovšem vyplývá, že jen certifikátem o očkování by se mohlo prokazovat násobně více lidí. Ukončené ho má více než 3,8 milionu osob v Česku.

Témata: covid pasy