Tornádo zanechalo v okolí Hodonína spoušť: Hasiči porovnali PŘEDTÍM a POTÉ!

Obcí Hrušky na jižní Moravě se prohnalo tornádo. (25.6.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. července 2021 20:20

V tomto týdnu uplynou dva týdny od chvíle, co tornádo zanechalo v okolí Hodonína a Břeclavi spoušť. Hasiči v nejnovějším videu porovnali, jak to na místě vypadalo před začátkem jejich zásahu a po něm.

Hasičský záchranný sbor ČR na twitterovém profilu připomněl, že na místě živelné pohromy zasahovalo v jednu chvíli až 1200 příslušníků. To už ale neplatí.

"S ohledem na současný charakter činností postupně redukujeme naše síly a prostředky, na místě nás zůstane cca třetina," uvedli hasiči na sociální síti.

V jednu chvíli na jižní Moravě zasahovalo na 1200 hasičů. Na přiloženém videu můžete porovnat, jak to v místě vypadalo v pátek 25. 6., a jak to vypadá dnes.S ohledem na současný charakter činností postupně redukujeme naše síly a prostředky, na místě nás zůstane cca třetina. 👨‍🚒 pic.twitter.com/oTGc7YLeTL

— Hasičský záchranný sbor ČR (@hasici_cr) July 5, 2021

Lidem pak nabídli záběry ze zasažených míst, které sdílel i premiér. "Tohle důležité video má minutu čtyřicet a měli byste ho vidět. Dekuju strašně moc našim hasičům," uvedl Andrej Babiš (ANO) na twitteru.

"Na přiloženém videu můžete porovnat, jak to v místě vypadalo v pátek 25. 6., a jak to vypadá dnes," vysvětlili hasiči.

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021) Hasiči Andrej Babiš