Jaroslav Flegr: Napadení kvůli slovům o mrazácích! Jak vědec dopadl?

Jaroslav Flegr

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. července 2021 14:11

Jaroslav Flegr patří k odborníkům, kteří během pandemie často v médiích mluvili o tom, co nás čeká. Všem lidem se ale jeho prognózy evidentně nelíbily. Vědec na facebooku přiznal, že byl napaden. Jak dopadl?

"Milý Micíku, ten rozzuřený pán, co na mě v neděli vyběhl z auta a zkoušel mě prohodit plotem (byl zatím první, ale jistě nebude poslední) si to vysvětlit nenechal, ale tobě to teď povím. Mrazáky v ulicích jsem fakt nevymyslel já," napsal na úvod Flegr.

Vědec naznačil, že autorství výroku patří ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD), nikoliv jemu. On podle svých slov jen odpovídal na dotazy novinářů o mrazácích v ulicích.

Flegra prý nyní zastavuje spousta lidí, ať už mu děkují, nebo naopak něco vyčítají. "I zuřivých pánů je v Česku určitě mnoho," podotkl s tím, že jejich terčem není on sám, ale jeho obraz vytvořený médii.

"Já negativní kampaň proti své osobě zatím ignoroval. V ušetřeném čase jsem se snažil vysvětlovat, co by se mělo a co by se se nemělo dělat (a proč), abychom minimalizovali negativní dopady epidemie. Ale asi to byla chyba – terčem nenávisti zuřivců je sice mediální obraz Flegra, polámané kosti však budou bolet mne," konstatoval.

"Toho pána jsem nakonec ukecal, takže se to obešlo s pár odřeninami a potlučenou kamerou. Na místě bylo taky dost svědků. Ale příště by to mohlo dopadnout hůř. Takže mi asi nezbývá, než svůj pokřivený obraz začít alespoň trochu řešit," uzavřel Flegr.

Témata: Jaroslav Flegr