Zemanova slova o transgender lidech ve světě: Sám je odporný, vzkázal slavný novinář!

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. června 2021 12:25

Mělo to dva důvody, že se Česko včera objevovalo na titulních stranách světových médií. Kromě výhry národního týmu v osmifinále Eura se o to postaral svými výroky také prezident Miloš Zeman.

Zeman v pořadu Partie na stanici CNN Prima News pronesl, že dovede pochopit homosexuály, nechápe ale transgender lidi. "No a tyhlety transgender, tak ty jsou mně opravdu bytostně odporní," nechal se slyšet.

Slova české hlavy státu neunikla třeba ani slavnému britskému novináři a moderátorovi Piersi Morganovi, který je zmínil v souvislosti s vítězstvím české reprezentace na mistrovství Evropy ve fotbale.

As Czech Republic storm to a brilliant win over Netherlands in the Euros, their country's leader President Zeman brands transgender people 'disgusting'. Thus confirming he himself is disgusting. https://t.co/EzoIacrmep pic.twitter.com/xAkNQECEVD

— Piers Morgan (@piersmorgan) June 27, 2021

"Zatímco Česká republika brilantně vítězí nad Nizozemskem na Euru, její lídr prezident Zeman označuje transgender lidi za 'odporné'. Tak potvrzuje, že on sám je odporný," uvedl na sociální síti Twitter.

Morgana tam přitom sleduje téměř 8 milionů lidí, takže příspěvek měl na této platformě tisíce lajků a stovky sdílení. Prezident se tak Česku postaral o "reklamu". 

Témata: Miloš Zeman transgender