Dovolená 2021: Podmínky pro vstup mění populární destinace Čechů!

Řecko

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. června 2021 13:00

Dřív lidé před dovolenou v zahraničí sledovali především předpověď počasí, v současnosti musí věnovat pozornost také podmínkám, které jednotlivé země nastavily s ohledem na koronavirus.

Kromě Chorvatska patří už tradičně k oblíbeným dovolenkovým destinacím českých občanů také Řecko, které se v těchto dnech rozhodlo přistoupit ke zmírnění pravidel.

"Řecko zavádí nové podmínky vstupu na své území. Nově bude stačit pouze negativní antigenní test, nikoli PCR. Osvobozeny od této povinnosti jsou nově také děti do 12 let," uvedl v pondělí na twitteru ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD).

❗️Cestování❗️ 🇬🇷 Řecko dnes zavádí nové podmínky vstupu na své území. Nově bude stačit pouze negativní antigenní test, nikoli PCR. Osvobozeny od této povinnosti jsou nově také děti do 12 let. #Dovolená2021 https://t.co/ba0CW287W2

— Jakub Kulhanek (@JakubKulhanek) June 21, 2021

Stát před několika dny v rámci Covid portálu spustil projekt Dovolená 2021, který pro lidi shrnuje podmínky pro cestování, jak je stanovily jednotlivé země.

U nejpopulárnějšího Chorvatska tak nyní platí stejné podmínky jako před vypuknutím pandemie koronaviru. "Do Chorvatska mohou občané ČR vstupovat na základě platného cestovního dokladu (občanský průkaz nebo cestovní pas) bez dalších náležitostí," uvádí se na webu.

Témata: Řecko cestování Chorvatsko