Formule 1 v Praze: VIDEO je konečně na světě! Hrad, Karlův most a mnoho dalšího!

Po Karlově mostě projela Formule 1 týmu Red Bull Racing (21. dubna 2021).

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. června 2021 11:44

Velkou vlnu nevole vzbudily na jaře záběry monopostu formule 1 od stáje Red Bull v samém centru Prahy, mimo jiné na Pražském hradě nebo Karlově mostě. Dnes jsme se konečně dozvěděli, co vlastně tehdy vznikalo.

Red Bull totiž dnes na svém kanále zveřejnil sedmiminutové video, v němž hraje hlavní roli legendární pilot David Coulthard, který formuli řídil. A Praha zdaleka nebyla jeho jedinou zastávkou.

"Představ si formuli, jak uhání z Pražského hradu přes Karlův most a moravské vinice až do Tater. Pak se konečně zastaví na hradě v Bratislavě," píše firma na svém webu. Stroj se proháněl například i po Lednicko-Valtickém areálu.

Vedle slavného britského motoristy se ve videu objevily i další známé tváře. Konkrétně jde o akrobatického letce Martina Šonku, biatlonovou hvězdu Markétu Davidovou nebo rappera Rytmuse.

Produkce navíc poslala vzkaz všem kritikům. "Filmaři za sebou nezanechali jedinou stopu. Tedy kromě nesmazatelné poklony kulturnímu dědictví České a Slovenské republiky," uvedli zástupci Red Bullu. 

Serveru stars24.cz se v dubnu podařilo formuli v centru hlavního města několikrát vyfotit. Již tehdy jsme věděli, že za volant usedl legendární David Coulthard.

Témata: Formule 1 Red Bull Racing