Registrace očkování 16+: Začíná se o půlnoci! Jak na to?

Centrální rezervační systém k očkování, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. června 2021 10:10

Ve středu opět padl očkovací rekord, už za pár hodin navíc projeví zájem o aplikaci vakcíny další desítky tisíc lidí, tentokrát těch od 16 do 30 let. Jako posledním se jim totiž otevře registrace k očkování.

Hned ráno to občanům připomněl premiér Andrej Babiš (ANO). "Dnes o půlnoci otvíráme věkovou kategorii 16 až 29 let. Prosím, řekněte všem, kterých se to týká, ať se zaregistrují," uvedl na twitteru.

Přihlásit se k očkování je možné dvěma způsoby. Registrovat se každý může prostřednictvím praktického lékaře. Nebo může vzít věci do vlastních rukou.

V takovém případě probíhá registrace přes registrační systém na adrese registrace.mzcr.cz. Pro vytvoření registrace musíte nejprve zadat telefonní číslo, na které vám přijde SMS zpráva s PIN kódem, který budete potřebovat v následujícím kroku.

Po vytvoření registrace následuje ještě rezervace termínu. K té můžete přikročit až poté, co vám přijde SMS s dalším PIN kódem a oznámení o možnosti rezervace termínu. Rezervační systém se pak nachází na adrese crs.mzcr.cz.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)