Očkování v Česku: Babiš má dobré zprávy, dorazí další vakcíny!

Andrej Babiš jako první podstoupil očkování proti koronaviru.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2021 13:13

Očkování proti koronaviru v Česku tento týden postoupí do další fáze, registrace se otevřou všem dospělým lidem. Bude tedy potřeba mít dostatek vakcín. Jak to vypadá s jejich dodávkami?

Do Česka dorazí jedna dodávka vakcín, se kterou se tak úplně nepočítalo. Informoval o ni dnes prostřednictvím twitterového profilu premiér Andrej Babiš (ANO). 

"Naše vojenské letadlo v Bělehradě právě vyzvedlo 100 620 dávek vakcín Pfizer, které nám daruje Srbsko. Rekordně rychlá akce," uvedl. Vakcíny půjdou do očkovacího centra zřízeného v hale O2 universum.

Vakcíny půjdou do VFN a po povolení @SUKLcz, na čemž se také intenzivně pracuje, do O2 universum. Nebýt mé skvělé a akční šéfky úřadu Tünde Bartha, nikdy by to nešlo tak rychle. Děkuju taky @ZdravkoOnline a @ArmadaCR za rychlou reakci! 🇨🇿

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) May 31, 2021

Předseda české vlády připomněl, že jde o dar, který slíbil při květnové návštěvě Prahy srbský prezident Aleksandar Vučić.

"Nebýt mé skvělé a akční šéfky úřadu Tünde Bartha, nikdy by to nešlo tak rychle," dodal Babiš, který poděkoval také pracovníkům ministerstva zdravotnictví a Armády ČR.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš