Otevření restaurací: Od pondělí mohou hosté i dovnitř! Co musí dodržet?

Restaurace, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. května 2021 13:59

Provozovatelé restaurací se nakonec dalšího rozvolnění dočkají dříve, než bylo původně avizováno. Vláda totiž musela přikročit kvůli soudům ke zmírnění opatření již od nadcházejícího pondělí.

Již zítra budou zákazníci obsluhováni i ve vnitřních prostorech restaurací. Doposud si lidé na pivo či jídlo mohli zajít pouze na zahrádky, počasí tomu přitom úplně nepřálo.

Hosté však stále nemohou do hospůdky vyrazit jen tak. V případě kontroly by měli být schopni předložit negativní výsledek testu na koronavirus, nově však může jít i o samotest.

Restaurace. Navštívit je bude možné i na základě samotestu. U stolu budou moci být max. 4 lidé, je nutné dodržet rozestupy 1,5 m. Výjimku mají členové rodiny. Podrobná pravidla najdete na webu @ZdravkoOnline a https://t.co/RJtWxvfLKT. pic.twitter.com/HWLzrTgRDw

— Adam Vojtěch (@adamvojtechano) May 29, 2021

U jednoho stolu pak mohou usednout maximálně čtyři lidé, pokud tedy nejde o členy jedné domácnosti. Více osob může sedět také u stolu s 10 a více místy, pokud utvoří skupiny po čtyřech a budou mít rozestupy.

Zároveň i nadále platí určitá omezení také pro provozovatele. V restauracích například není povolena produkce živé hudby a tanec.

Témata: Restaurace Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)